Eigenschappen van ZINGA

ZINGA® op staal, maakt een eind aan het roestverhaal! Stalen constructies worden meestal verzinkt en/of gecoat om te beschermen tegen corrosie. Verzinken gebeurt meestal thermisch (het voorwerp wordt in een zinkbad ondergedompeld) of elektrolytisch (het voorwerp wordt onder spanning in een zoutbad ondergedompeld). ZINGA® biedt een revolutionair andere methode: een koude filmverzinking aan te brengen als een verf.

Omdat het voorwerp niet ondergedompeld hoeft te worden in een bad, biedt ZINGA® uitkomst als het onderwerp niet geplaatst kan worden of te groot is voor een bad, bijvoorbeeld stalen delen aan een brug. Waarbij het zink niet verwarmt hoeft te worden en geen investeringen in dure (complexe) gereedschappen voor de verwerking nodig zijn: een kwast of roller volstaan.

Het filmverzinkingssysteem ZINGA® combineert kathodische bescherming, een passieve barrièrebescherming en een gemakkelijke applicatie. Met 96% zink in de droge laag, biedt ZINGA® de zekerheid van een uitstekende actieve en passieve bescherming. Ook bij mechanische schade of uitzetting en krimpen van het metaal door temperatuurverschillen, zal er geen roest ontstaan.

Enkele voordelen van ZINGA® zijn:

- ZINGA® is eenvoudig te verwerken: ZINGA® is te verwerken als een coating: met een roller of kwast en is ook beschikbaar in sprayvorm.
- Groot bereik aan weersomstandigheden: vochtig oppervlak, hoge of lage temperaturen, hierdoor is ZINGA® uitstekend geschikt voor verwerking op locatie.
- Snelle droogtijd: een tweede laag kan al na een uur worden aangebracht en ZINGA® is overschilderbaar met een topcoat na 6 tot 24 uur.
- Kleine beschadigingen kunnen eenvoudig gerepareerd worden: Na transport of zware mechanische belasting kan de originele verzinking beschadigd zijn, ZINGA® biedt in deze situaties uitkomst en verzekert de bescherming van uw object.
- Verzinking kan 'opgeladen' worden: ZINGA® mengt perfect met eerder aangebrachte lagen en vormt een homogene laag.
- Samen gesteld uit niet-giftige materialen en mag in contact komen met drinkwater.
- Kan ongeopend onbeperkt bewaard worden.


ZINGA® is uitgebreid onafhankelijk getest en wereldwijd succesvol toegepast in onder andere: Australië, België, Brazilië, Canada, China, Duitsland, Egypte, Ghana, Marokko, Noorwegen, Oostenrijk, Roemenië, Singapore, Thailand, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Zinga is dé ideale oplossing voor problemen met roestend staal.

Terug